Toezicht & Controle

Wanneer is dit nodig

Toezicht & Controle

Stralingsupport kan u ontzorgen van alle zaken met betrekking tot ioniserende straling. Of het nu gaat om het doen van een registratie, het aanvragen van een vergunning, het doen van onderzoek onder EHBO-vergunning, het voorbereiden van grote of kleine projecten, het opstellen van plan van aanpak tot en met het verzorgen van bijscholing en het geven van awareness trainingen.

Toezicht

Binnen de Olie&Gas en Geothermie kunnen natuurlijke radioactieve stoffen (naturally occurring radioactive materials / NORM) vrijkomen uit de installatie als deze geopend wordt of als er een interventie aan één van de putten wordt uitgevoerd. Hierbij is het houden van toezicht op de werkzaamheden door een Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS) veelal verplicht.

Er zijn 2 niveau’s van toezicht:
  • TMS-NORM (voorheen stralingsdeskundige niveau 5B)
  • TMS-CD (coördinerend deskundige, voorheen niveau 3)

Heeft u binnenkort een onderhoudsstop of een putinterventie gepland dan kunnen wij het toezicht op NORM voor u regelen. Een TMS van Stralingsupport heeft ruime kennis en ervaring in de Olie&Gas en/Geothermie, kan onshore en offshore werken en is in staat om met u mee te denken naar praktische oplossingen.

Uniek is dat indien u een TMS van Stralingsupport inhuurt u niet alleen een praktische en kundige TMS krijgt op locatie maar ook de ondersteuning van de Directeuren van Stralingsupport. Hiermee ontlasten wij de Stralingsbeschermingsdeskundige van de opdrachtgever. U krijgt dus meer kennis dan waar u om gevraagd heeft.

Alle TMS-en van Stralingsupport zijn VCA-VOL getraind en hebben indien nodig ook hun IWCF diploma behaald.


Nuke

Om de opdrachtgever nog beter van dienst te zijn kan Stralingsupport ook de benodigde was-faciliteit, PBM en andere middelen verzorgen die nodig zijn voor een goede stralingshygiëne op locatie, door middel van onze NUKE: Nuclear Utilities Kar Equipment. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot het huren van stralingsmonitors.

Probeer onze NUKE, vraag nu een offerte aan.

Drie mannen in overal wassen zich bij een speciale aanhanger met wasgelegenheid.
De NUKE in actie

Controle wetgeving

De Kernenergiewetgeving is één van de meest complexe wetgevingen die we in Nederland hebben. Twijfelt u weleens of u wel aan alle wettelijke en vergunningvoorschriften voldoet? Wij kunnen voor u een controle uitvoeren waarbij we kijken of en hoe alle voor uw werk van toepassing zijnde regels binnen uw bedrijf zijn geïmplementeerd. Hierbij geven wij altijd aan wat het wettelijke minimum is waaraan u moet voldoen en vertellen we wat volgens de geldende Best Industry Practice de meest gangbare werkmethode is.

De Best Industry Practice NOGEPA Guideline 65 is de meest gebruikte standaard, de Industriestandaard NORM Geothermie is nog niet definitief.

Voldoet u niet of niet geheel aan de regels, wij helpen u graag om de implementatie binnen uw bedrijf te professionaliseren en te optimaliseren.  

Controle toestellen

Wist u dat u voor het installeren van een röntgentoestel voor ingebruikname en voor de jaarlijkse controle van het toestel een vergunning nodig heeft? In de meeste KEW-vergunningen voor het gebruik van toestellen ontbreekt dit deel.

U hoeft niet zelf een vergunning aan te vragen, dit deel kan ook door Stralingsupport verzorgd worden. Wij komen bij u op locatie om de staling te meten op de locatie of van uw bunker en brengen in kaart waar uw toestel, ruimte of bunker lekstraling naar de omgeving geeft.

Contact

Bel ons voor een afspraak op
+31 (0)6 2734 1223

Of stuur een email naar info@stralingsupport.nl

Benieuwd wat er mogelijk is ?

maak een afspraak