Sabira Daskapan

Sabira Daskapan

Stralingsbeschermingsdeskundige

E-mail Sabira

Voordat ik als stralingsbeschermingsdeskundige bij Stralingsupport te werk ben gegaan, was ik werkzaam in de medische beeldvorming waarbij ik dagelijks in een medische setting te maken heb gehad met ioniserende straling in de vorm van röntgentoestellen en open bronnen.

Na het afronden van de opleiding tot stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van coördinerend deskundige (voorheen niveau-3) in 2018, heb ik kennis gemaakt met de wereld van de stralingsbescherming buiten de medische setting. Dit heb ik gedaan door, naast mijn werkzaamheden in het ziekenhuis, de toezichthoudende rol (TMS-NORM) te nemen tijdens work-overs in de wereld van de procesindustrie en energiewinning. Tijdens deze projecten heb ik kennis gemaakt met NORM (Naturally Occurring Radioactive Material) en de diversiteit in welke ioniserende straling voor kan komen heeft mij direct gefascineerd.

In 2021 heb ik afscheid genomen van mijn carrière in de medische beeldvorming en volledig de overstap gemaakt naar de stralingsbescherming. Sindsdien houd ik mij binnen Stralingsupport bezig met onder andere het aanvragen van vergunningen, toezicht en controle, vervoer en veiligheid, en consultancy.

Sabira Daskapan

Stralingsbeschermingsdeskundige Level-3

Partner, Vergunningverlening en advies, Toezicht NORM en röntgen, MBRT

Benieuwd wat er mogelijk is?

MAak een afspraak