Stralingsupport presenteert op het NORM X symposium

Augustus 2022
In mei 2022 heeft het NORM X symposium plaatsgevonden in Utrecht. Stralingsupport heeft actief meegedaan aan dit event.

Lonneke van Bochove heeft haar kennis gedeeld over oppervlakktebesmetting en activiteitsconcentratie in de Nederlandse Kernenergiewetgeving.
In de huidige kernenergiewetgeving wordt onderscheid gemaakt tussen de twee typen besmettingen, en de eisen met betrekking tot het voorhanden hebben en toepassen van oppervlaktebesmette objecten en materialen met een activiteitsconcentratie verschillen dusdanig van elkaar dat bij het classificeren en vervoeren van het besmet object of materiaal gekeken moet worden naar de specifieke eisen voor het type besmetting.

Lonneke op het symposium

Verder heeft Lonneke, in samenwerking met M.Sc. Martijn van der Schaaf van het RIVM, een presentatie verzorgd over het beheer van radioactief afval in de Nederlandse Geothermie sector.

Tot slot is onder begeleiding van Stralingsupport tijdens NORM X een site visit georganiseerd naar een geothermie locatie, Geopower Oudcamp, en naar de deponie van Mineralz. Hierbij is de theorie welke is besproken tijdens de presentaties tot leven gekomen in de praktijk.

Bekijk de website voor meer informatie over het symposium, en om de presentaties terug te kijken.

Lonneke van Bochove

Stralingsbeschermingsdeskundige Level-3

Partner, wet en regelgeving, Beleidszaken, Olie & Gas en Geothermie

Benieuwd wat er mogelijk is ?

MAak een afspraak